ήχος ΑμεΑΕπιλέξτε το κείμενο και πατήστε στο ηχείο ΑμεΑ ηχείο που εμφανίζεται για ηχητική ανάγνωση

Σύβοτα

Τα Σύβοτα ανήκουν στο νομό Θεσπρωτίας και είναι ένα από τα γραφικότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου. Βρέχονται από τα καταγάλανα νερά του Ιονίου πελάγους και η απαράμιλλη ομορφιά τους θα σας μαγέψει από την πρώτη στιγμή. Η περιοχή αποτελείται από καταπράσινους λόφους που κατεβαίνουν μέχρι τη στάθμη της θάλασσας, εκεί που το πράσινο συναντά το γαλάζιο των κρυστάλλινων νερών του Ιονίου. Ο εκπληκτικής ομορφιάς όρμος των Συβότων συμπληρώνεται από ένα ειδυλλιακό σύμπλεγμα νησίδων με τις ονομασίες Μαύρο Όρος, Άγιος Νικόλαος και Μουρτεμένο ( ή Μπέλα Βράκα, όπως η διάσημη παραλία του ) τα οποία αποτελούνται από πανέμορφες ακρογιαλιές και μικρούς κολπίσκους. Σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον είναι χτισμένος και ο οικισμός των Συβότων με τα πέτρινα σπίτια να αναδεικνύουν ακόμα πιο έντονα τη γραφικότητα της περιοχής.

Η τοποθεσία που βρίσκονται τα Σύβοτα είναι επίσης ιδανική για εξορμήσεις στις γύρω περιοχές. Σε πολύ κοντινή απόσταση (μόλις 25km) βρίσκεται η πόλη της Ηγουμενίτσας, η αποτελεί και πρωτεύουσα του νομού καθώς και το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της περιοχής. Εκεί υπάρχει και το ομώνυμο λιμάνι, από όπου μπορείτε να οργανώσετε εκδρομές προς τα νησιά της Κέρκυρας, της Ιθάκη ή τους Παξούς. Σε απόσταση 60km υπάρχει το διεθνές αεροδρόμιο Ακτίου με πτήσεις από και προς χώρες της Ευρώπης. Επίσης σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η Εγνατία Οδός, συνδέοντας έτσι την περιοχή με τη Βόρεια Ελλάδα.

Πρόκειται για μια περιοχή με αμέτρητες δραστηριότητες για όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις των ανθρώπων που επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους στα Σύβοτα. Την άνοιξη ή το φθινόπωρο μπορείτε να βρείτε την ηρεμία και τη χαλάρωση που ψάχνετε, ενώ το καλοκαίρι, κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η περιοχή μεταμορφώνεται σε κοσμοπολίτικο προορισμό με έντονους ρυθμούς ζωής και διασκέδασης. Οι πανέμορφες και πεντακάθαρες παραλίες (Μικρή και Μεγάλη Άμμος, Πισίνα, Γαλλικός, Μώλος, Ζάβια, Μέγα Tράφος, Ζέρη, Δ.Ε.Η., Αγία Παρασκευή) , το οργανωμένο λιμανάκι για τα σκάφη και οι άριστες τουριστικές υποδομές προσελκύουν έλληνες και ξένους τουρίστες, προσφέροντας πολλές επιλογές αναψυχής, όπως καταδύσεις, ιστιοπλοΐα και εκδρομές.

Βρείτε μας

Copyright © 2020 White Orchid - Σύβοτα Θεσπρωτίας