ήχος ΑμεΑΕπιλέξτε το κείμενο και πατήστε στο ηχείο ΑμεΑ ηχείο που εμφανίζεται για ηχητική ανάγνωση

Αξιοθέατα

ΠΥΡΓΟΣ ΡΑΓΙΟΥ
Πρόκειται για ένα μικρό κάστρο πάνω σε ένα μικρό λόφο. Xτίστηκε το 16ο αιώνα ως παρατηρητήριο των κινήσεων των Τούρκων στην περιοχή. Βρίσκεται 9km βορειοδυτικά της Ηγουμενίτσας.

ΤΙΤΑΝΗ ( ΓΙΤΑΝΗ)
Υπήρξε το πολιτικό κέντρο των Θεσπρωτών και δεύτερη αρχαιότερη πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας. Το αρχαίο θέατρο έξω από τα τείχη του αρχαίου οικισμού χρησιμοποιούνταν τόσο για θεατρικές εκδηλώσεις όσο και για πολιτικές συγκεντρώσεις. Βρίσκεται 1km νοτιοανατολικά του φράγματος του Καλαμά.

ΔΥΜΟΚΑΣΤΡΟ
Πρόκειται για οχυρωμένο παράλιο οικισμό των ύστερων κλασσικών και ελληνιστικών χρόνων. Διαθέτει μοναδική από τον αρχαιολογικό χώρο θέα προς το Ιόνιο πέλαγος και την παραλία Καραβοστάσι. Βρίσκεται 8km νοτιοδυτικά της κοινότητας Πέρδικας.

ΣΚΑΛΑ ΤΖΑΒΕΛΑΙΝΑΣ
Η σκάλα της Τζαβέλαινας αποτελεί ιστορική τοποθεσία στα στενά του Αχέροντα. Διαθέτει ιδιαίτερη φυσική ομορφιά την οποία μπορείτε να απολαύσετε ακολουθώντας το περιπατικό μονοπάτι το οποίο από τις όχθες του Αχέροντα οδηγεί μέσω του γεφυριού της Ντάλας στο σουλιώτικο χωρίο Σαμονίβα από όπου κανείς μπορεί να επισκεφθεί το κάστρο της Κιάφας και το Κούγκι ή ακολουθώντας άλλη διαδρομή να φθάσει στις πύλες του Άδη.

ΕΛΟΣ ΚΑΛΟΔΙΚΙΟΥ
Υγροβιότοπος με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Βρίσκεται πολύ κοντά στον οικισμό του Μαργαριτίου.

ΔΕΛΤΑ ΚΑΛΑΜΑ
Η περιοχή αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους υγρότοπους της πατρίδας μας με πλούσια ορνιθοπανίδα. Η αφετηρία της διαδρομής που σας προτείνουμε βρίσκεται στην Σαγιάδα στον κυρίως οικισμό “Σκάλωμα”, το λιμανάκι της. Από εκεί αρχίζει ένας χωματόδρομος που οδηγεί κατευθείαν στο Δέλτα.

ΣΤΕΝΑ ΑΧΕΡΟΝΤΑ
Ο ποταμός Αχέροντας, τα Στενά και οι πηγές του αποτελούν μια περιοχή εκπληκτικού φυσικού τοπίου με μεγάλο οικολογικό, φυσιολατρικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Ειδικότερα η διαδρομή από τις πηγές έως το Σούλι κρίνεται απολαυστική αφού γίνεται κάτω από την σκιά τεράστιων πλατάνων και μέσα από την δροσιά που χαρίζουν τα παγωμένα πεντακάθαρα νερά του ποταμού.

ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
Η περιοχή της Πέρδικας είναι μια περιοχή φυσικού κάλους με ελαιώνες και ατελείωτες ακρογιαλιές. Μέσα στο πάρκο φιλοξενούνται πολλά είδη τόσο της χερσαίας όσο και της θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας.

Βρείτε μας

Copyright © 2020 White Orchid - Σύβοτα Θεσπρωτίας